Excel Music Instruments

Korg Rimpitch RP-G1 tuner gitaar klankgat

  • Merk: Korg
  • Model: Korg Rimpitch RP-G1 tuner gitaar klankgat
Barcode: 4959112119963
- -

€18,50

Een nieuw type tuner voor de akoestische gitaar; een tuner welke geplaatst kan worden in het klankgat.

Na het verschijnen van de KORG AW-1 zijn clip-on tuners dé standaard geworden voor het stemmen van de akoestische gitaar. Echter, sommige gitaristen vinden een tuner op de kop van de gitaar storend met daarbij een te grote afstand tot het oog. KORG speelt hierop in met een revolutionaire nieuwe tuner. De Rimpitch is een unieke tuner welke je plaatst in het klankgat van je gitaar. Hiermee krijg je een uitstekend zicht op de tuner met de indicator binnen je natuurlijke kijkhoek. Met zijn compacte afmetingen is dit een tuner die amper opvalt aangezien hij past in het klankgat van je gitaar. Daarnaast is plaatsen en verwijderen heel eenvoudig. Dit moet je zien!

Om de Rimpitch te gebruiken plaats je deze simpelweg op de onderkant van het klankgat van je akoestische gitaar. Dit zorgt ervoor dat de indicatie-leds van de tuner goed zichtbaar zijn onder een natuurlijke kijkhoek en van zo nabij als maar mogelijk is. De tuner is zodanig geplaatst dat alleen de bespeler die makkelijk kan zien en is daardoor vrijwel onzichtbaar voor het publiek. Dit is de ideale tuner voor gitaristen die willen doen voorkomen alsof ze geen tuner gebruiken tijdens optredens. Aangezien je de Rimpitch op de gitaar kunt laten als je deze opbergt in de gitaarkoffer, is transport en opslag van de tuner uitermate simpel.

De Rimpitch is alleen te gebruiken met 6-snarige akoestische gitaren.

De Rimpitch kan geplaatst worden in ronde klankgaten van 100 mm ± 3 mm, waarmee de tuner past op velerlei akoestische gitaren. Een klem voorkomt dat de Rimpitch in het klankgat valt en het deel van de tuner dat in contact komt met je gitaar is gemaakt van rubber wat ervoor zorgt dat je kostbare instrument niet beschadigd wordt.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed